WC Krukje: ookwel hurkkruk, wc voetenbank, toiletopstap of poepkrukje

Er zijn veel begrippen rondom de term WC Krukje. Op deze pagina een overzicht van alle termen en begrippen die ermee te maken hebben.

Natuurlijk kun je ook direct een toiletkrukje kopen.

Alternatieve naamgevingen WC krukje

Een WC krukje wordt door veel mensen anders benoemd. Dat komt met name omdat het product nog niet algemeen bekend is. Wij noemen het bij voorkeur een WC krukje, of de iets nettere term: toiletkrukje. Maar hoe wordt een WC krukje nog meer genoemd? Wij zochten het voor je uit en maakten een lijstje.

 • WC kruk
 • Toiletkruk
 • Toilet opstapje
 • WC opstapje
 • Hurkkruk
 • WC voetenkrukje
 • Squatkruk
 • WC voetenbankje
 • Poepkrukje
 • WC voetensteun
 • Toiletopstap

Toilet opstapje of wc opstapje

Een toiletkruk is natuurlijk ook gewoon een soort opstapje. Een opstapje dat bij het toilet gebruikt kan worden. Juist, daar volgt dan snel toilet opstapje of wc opstapje uit.

Een toilet opstapje is een veel gebruikte naamgeving voor onze toiletkrukjes. De iets eenvoudigere variant is dan natuurlijk wc opstapje. Veel mensen gebruiken standaard een verkleinwoord bij deze producten. Echter wordt er ook gewoon gesproken over een toilet opstap of een wc opstap.

De vraag die nog rest is: moet toilet opstap aan elkaar of los van elkaar geschreven worden? Office Word herkent het woord al als één geheel: toiletopstap dus. De samenstelling toiletopstap wordt nog niet door alle taalcorrecties herkend, maar wellicht is dat een kwestie van tijd.

WC voetenbankje of wc voetenkrukje

Ook een veel gehoorde benaming is wc voetenbankje of wc voetenkrukje. Voor ons klikt wc voetenkrukje ietwat ouderwets, daarom houden wij het liever bij wc krukje. Maar in principe vertelt het woord wc voetenkrukje natuurlijk precies wat het is.

Vroeger hadden veel mensen een voetenbankje bij de eettafel staan. Tegenwoordig is dat een minder populair product. Dat neemt niet weg dat een wc voetenbankje een heel goede benaming is. Een wc voetenbankje is natuurlijk gewoon een voetenbankje, maar dan voor op de wc.

WC voetensteun

Als toevoeging of wc voetenbankje is de term wc voetensteun ook gevallen. Een voetensteun voor op de wc. Veel eenvoudiger gaan de termen natuurlijk niet worden. Waarom noemt dan niet iedereen dit product een wc voetensteun?

Tja, dat is vaak moeilijk te zeggen van woorden. Weet je bijvoorbeeld waarom pindakaas, pindakaas heet? En waarom niet, net als in andere landen, pindaboter? Het is tenslotte meer een boter product. Dat komt doordat ‘boter’ een beschermd woord is. Maargoed, dat was even een zijstapje, een wc voetensteun is een goede benaming voor een wc krukje. Wellicht wordt het in de toekomst wel een wc voetensteun genoemd.

Hurken en hurkkruk

Het gebruik van een toiletkruk komt dichtbij het principe van een hurktoilet. Daarom wordt het gebruik van een toiletkruk ook wel hurken genoemd. Dat leidt natuurlijk weer eenvoudigweg naar hurkkruk. Een hurkkruk is makkelijk is gebruik voor het toilet. Echter is geeft de naam hurkkruk niet direct aan dat de kruk op het toilet gebruikt kan worden.

Daarnaast zullen mensen die niet bekend zijn met de hurkkruk, nooit aan een toilet denken bij hurken. Hurken betekend natuurlijk gewoon in de bepaalde houding gaan zitten. Het heeft op zichzelf niets met toiletteren te maken. Toch is het makkelijk om het toiletteren in deze houding hurken te noemen.

In Amerika wordt het gebruik van een toiletkruk ook wel hurken genoemd. Aan de andere kant van de oceaan is de Squatty Potty een bekend merk voor hurkkrukjes. Wij bieden in principe een goed alternatief voor de Squatty Potty. Het hurken is een vertaling van squaten. Daarom zou een hurkkruk ook een squatkruk genoemd kunnen worden.

Poepkrukje

Niet de meest nette benaming, maar hij is wel makkelijk te onthouden: poepkrukje. We hadden er zelf niet zo snel aan gedacht, maar een goede partner van onze noemde het een poepkrukje. Dat klinkt wat vies en oneerbiedig. Maar uiteindelijk is het natuurlijk gewoon waarvoor het bedoeld is. Gezond toiletteren met een toiletkrukje. Of dus simpelweg: gezond poepen met een poepkrukje. Dat is waar het om draait.

Conclusie

Er zijn vele naamgevingen voor een WC krukje. Welke naamgeving de juiste is kunnen wij niet bepalen. Maar wat wel weten, is dat wij het liefst de term WC krukje gebruiken. De term is kort, legt duidelijk uit wat het product is en ligt lekker in de mond.

WC Krukje – Standaard formaat – 21 cm

Toiletkrukje voor een gezonder toilethouding. Met een toiletkrukje wordt de stoelgang gestimuleerd.

 • Gezonde houding
 • Betere stoelgang
 • Ontspannen (open) darmen
 • Ergonomisch ontwerp
 • Eenvoudig schoon te maken

Dit is een krukje met een hoogte van 21 centimeter.

Bekijk bij bol.com

Categorie:

Beschrijving

WC krukje met een hoogte van 21 centimeter, dit is het standaard formaat. Deze toiletkruk is het meest gebruikte formaat en biedt de beste resultaten.

Dit krukje is hoger (21 cm) dan het inklapbare formaat (17,5 cm hoog), mensen die minder soepel zijn starten soms met het kleine krukje. Voel je je vitaal en soepel? Dan raden wij aan om dit standaard formaat te kopen.

Extra informatie

Gewicht 0.7 kg
Afmetingen 47 × 32 × 21 cm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *