toiletkrukje gebruiken

Toiletkrukje gebruiken, hoe doe je dat?

Hoe gebruik je een toiletkrukje? Een toiletkrukje gebruiken is heel eenvoudig. Eerst moet je misschien even wennen, maar al snel voelt het vertrouwd. Wij leggen je graag uit hoe je een toiletkrukje gebruikt.

Eerste keer toiletkrukje gebruiken

Zoals gezegd, eerst moeten veel mensen even wennen aan het gebruik. Wees geduldig, het went snel.

Haal het krukje na ontvangst uit de verpakking. Neem het krukje mee naar je WC en volg de onderstaande stappen.

Stappenplan gebruik van WC krukje:

  1. Ga op je toilet zitten zoals je dat normaal ook gewend bent
  2. Plaats het krukje voor je, met de poten op de grond en met de inkeping richting het toilet
  3. Zet het krukje op de plek waar je normaliter je voeten hebt staan tijdens het toiletteren
  4. Zet je voeten op het krukje
  5. Je bent nu klaar om te toiletteren
  6. Na gebruik kun je je toiletkrukje eenvoudig onder je toilet schuiven, zo heb hem de volgende keer weer snel bij de hand

Heb je meer tips voor het gebruik? Laat het ons weten via de contact pagina, we voegen ze graag toe.

Dagelijks gebruik van het WC krukje

Het toiletkrukje is bedoelt voor dagelijks gebruik. Je kunt hem bij elke toiletbezoek gebruiken. Veel gebruikers hebben er één bij elk toilet in het huis en op het werk.

Het dagelijks gebruik van een WC krukje helpt bij gezonder toiletteren. Ook de Maag Lever Darm stichting beveelt het gebruik aan.

Door het toiletkrukje altijd te gebruiken zal het resultaat ervan het beste zichtbaar zijn. Door bij ieder toilet een krukje te zetten wordt het gebruik ervan eenvoudig. Je hoeft dan niet bewust na te denken waar je het WC krukje hebt gelaten. Je kunt dan dus altijd het toiletkrukje gebruiken.

Wist je dat een toiletkrukje ook handig voor kleine kinderen kan zijn? Zij gebruiken een toiletkrukje als opstapje. Dit kan helpen bij het wegnemen van wc angst.

Welk formaat krukje?

Natuurlijk is het kopen van een toiletkrukje de eerste stap. We hebben verschillende formaten. Het standaard formaat heeft een hoogte van 21 centimeter, het inklapbare formaat heeft een hoogte van 17,5 centimeter. Aan jou de keuze welk formaat je neemt:

Wat is het beste formaat? Die keus is aan jou. Je kunt rustig starten met het inklapbare wc krukje, deze is voor velen al perfect. Je kunt ook starten met het standaard formaat, deze is iets hoger waardoor je mogelijk iets langer moeten wennen aan de nieuwe zithouding.

Beide krukjes geven uiteindelijk vaak een goed resultaat. Wel geven mensen aan dat het starten met het inklapbare krukje net even iets fijner is. Sommige mensen kiezen ervoor om daarna alsnog over te stappen naar het standaard formaat. Het standaard formaat is iets hoger waardoor het normaal gesproken iets meer wennen is.

Bestel je voor 23:00 uur op een werkdag? Dan ontvang je het krukje via vaak nog op de volgende dag (de daadwerkelijke levertijd wordt op de productpagina zelf weergegeven). Wij streven er altijd naar om je product zo goed en zorgvuldig mogelijk te verzenden.

Meer informatie over krukjes voor op het toilet: