poepkruk

Poepkrukje – Makkelijker en gezond poepen

Poepkrukje om gezond te poepen? Ja, dat helpt echt! Makkelijk poepen met behulp van een krukje. Verbeter je stoelgang door het gebruik van een poepkruk.

Makkelijker poepen met een poepkrukje

Het is niet de meest charmante koptekst, maar het is wel waar. Met een poepkrukje gaat poepen makkelijker. Bovendien bevordert het gebruik van een poepkruk je stoelgang.

Ondanks dat poepen niet het meest aantrekkelijke onderwerp is, leggen we het toch graag even uit. De poepkruk zorgt ervoor dat je in de juiste houding op het toilet zit. Je knieën bevinden zich dan boven je billen, waardoor de spieren rondom de darm zich ontspannen.

poepkrukje bij poepen
Ons model demonstreert hier het standaard formaat poepkrukje

Om precies te zijn ontspant de puborectale spier zich, daardoor ontstaat er een rechte doorgang voor je ‘boodschap’. Zo hoef je minder kracht te zetten en ben je veel sneller klaar. Zonder het gebruik van een poepkruk spant deze spier zich aan en is er geen vrije doorgang. Je moet dan veel meer kracht zetten.

Moeite met poepen? Gebruik een poepkruk!

Heb je moeite met poepen? Een poepkruk kan uitkomst bieden! Helaas hebben vele mensen in West-Europa poepproblemen. Zeker op latere leeftijd. Je bent dus niet de enige.

Met een poepkruk wordt poepen veel gemakkelijker. Doordat je de juiste houding aanneemt hoeft er veel minder geperst te worden. Je poept dan makkelijker en sneller. Bovendien verbetert het je stoelgang.

Aanbevolen door artsen
De poepkruk wordt ook aanbevolen de Maag- Lever- Darm-stichting: kijk maar. Ook de Duitse wetenschapster Giulia Enders beveelt het aan. Verder wordt het gebruik door artsen en verschillende wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen.

De poepkruk kan onder andere helpen bij:

  • Last van stoelgang
  • Moeite met poepen
  • Obstipatie
  • Aambeien (voorkomen van)
  • Blaasontsteking

Soorten poep krukjes

Er zijn twee soorten poepkrukjes:

Standaard model 

Het standaard model poepkrukje is geschikt voor zowel beginnende als ervaren toiletkruk gebruikers. Het krukje is tevens geschikt voor ouderen. Het enige nadeel van dit krukje is dat het niet inklapbaar is.

Inklapbaar model 

De meeste mensen geven de voorkeur aan het inklapbare model krukje. Doordat het krukje inklapbaar is, is deze makkelijk op te bergen.

Welke poepkrukje is geschikt voor jou?

Heb je geen idee welk krukje je moet kiezen? Beide modellen krukjes zijn geschikt voor iedereen. Het standaard model is echter iets goedkoper waardoor dit een goede keus is voor de beginnende toiletkruk gebruiker.

Kies één van onderstaande poep krukjes:

wc krukje 17 cm

Standaard model
Bekijk product

wc krukje inklapbaar

Inklapbaar model
Bekijk product

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *