wc verkleiner met trapje kopen

Getest: wc verkleiner met trapje, werkt dat? Wat is de beste?

Wat is de beste wc verkleiner met trapje? En werkt het wel? Wij hebben het getest. Bekijk alles over een toiletverkleiner met trapje.

Hoe werkt een wc verkleiner met trapje?

Een wc verkleiner met trapje vormt een stabiel geheel. Zo klimt een klein kind veilig en makkelijk op het toilet. Ook kan het door de wc verkleiner zelf op de ‘toiletbril’ zitten.

Met een wc verkleiner met trapje kan ieder klein kind eenvoudig en zelfstandig naar het toilet.

wc trainer met trap
Een wc trainer met trap bevordert de zindelijkheidstraining.

Wat is een wc verkleiner met trapje?

Het is eigenlijk een wc bril verkleiner met een trap. Deze zitten vast aan elkaar. Dit zorgt ervoor dat een kind de wc verkleiner met trapje stabiel kan gebruiken.

Zindelijkheidstraining bevordert met trapje

Een wc verkleiner met trapje wordt ook wel toilettrainer met trapje genoemd. Dit is niet voor niets. Dit product kan namelijk een belangrijke functie vervullen in de zindelijkheidstraining. Het neemt onder andere WC angst weg.

Kinderen imiteren graag

Het komt veelvuldig voor dat kinderen enthousiast worden van een wc verkleiner met trapje. Kinderen imiteren tenslotte graag. Op deze manier kunnen zij helemaal zelfstandig naar het toilet.

Helemaal zelf naar het toilet

Door de toilettrainer (of wc verkleiner) kunnen ze ook zelf op het toilet zitten. Met het wc trapje klimmen zij er ook nog eens makkelijk op.

Kleurrijk geheel is interessant

Het kleurrijke geheel maakt het bovendien erg interessant voor de kinderen. Sommige kinderen gaan plotseling super graag naar het toilet met een toilettrainer met trapje.

wc trapje werkt echt
Kinderen gaan met veel meer plezier zelf naar het toilet.

Werkt een toilettrainer met trapje echt?

Onze persoonlijke ervaring is dat dit product een stevig en stabiel geheel vormt. De kinderen gaan met veel meer plezier naar de wc. Het testen van deze producten was heel aangenaam, echt een verademing.

Opeens is naar de wc gaan wél leuk

Aldus een ouder over de toilettrainer met trapje

Ook uit de vele positieve reviews blijkt dat de toilettrainer met trapje echt werkt. Vele ouders geven aan dat dit de zindelijkheidstraining makkelijker maakt. Sommige ouders geven zelfs aan dat hun kinderen plots zindelijk werden.

Let hierop bij aanschaf

Overweeg je een wc verkleiner met trapje te kopen? Let bij aanschaf wel even op het volgende.

Let bij aanschaf erop dat dit niet werkt met een vierkante of extra verhoogd toilet.

De wc trapjes zijn niet geschikt voor een vierkant toiletpot. Ook zijn de wc trapjes niet geschikt voor verhoogde toiletten. Zij passen daar simpelweg niet op.

Niet geschikt voor

 • Vierkante toiletten
 • Verhoogde toiletpotten

Toiletpot te hoog? Probeer dit

Is je toilet te hoog? Probeer dan eerst de toiletbril omhoog te zetten en het nogmaals te proberen. Check ook even of het trapje in hoogte verstelbaar is.

Lukt het nog niet? Dan kun je de wc verkleiner met trapje zelf iets verhogen. Plaats daarvoor iets onder de poten van het trapje. Soms werkt het om een stapeltje bierviltjes (of post-its) met een postelastiek onder de pootjes vast te maken.

Beste wc verkleiners met trapje

Wat zijn de beste wc verkleiners met trapje? Wij zijn op onderzoek uit gegaan.

Dit is de top 3 beste toilettrainers met wc trapje. Zo kan ieder kind eenvoudig naar het toilet.

1. Kiddyloo toilettrainer met trapje

De beste wc verkleiner met trapje is de Kiddyloo toilettrainer. Je kunt de Kiddyloo toilettrainer met trapje bij vrijwel ieder toilet gebruiken. Dat komt omdat deze in hoogte verstelbaar is.

toilettrainer met wc trapje

Dit product is als beste beoordeeld doordat het stevig en stijlvol is. De bouwkwaliteit van dit product is goed, dat maakt het een veilige keuze.

✔️

Voordelen

 • Verstelbare hoogte
 • Trede in hoogte verstelbaar
 • Anti-slip oppervlak op trede
 • Inklapbaar
 • Hoogte: 39 cm tot 43 cm

✒️

Beoordeling

9

2. Macx & Macx wc verkleiner

De meest comfortabele wc verkleiner. Door de zachte zitting zit ieder kind lekker zacht op de toilettrainer. Dit product heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding.

wc verkleiner met trapje

✔️

Voordelen

 • Zacht zitvlak
 • Inklapbaar
 • Trede in hoogte verstelbare
 • Voor een laag toilet: 41 cm

✒️

Beoordeling

8

3. Safi Line wc verkleiner met trapje

De goedkoopste wc verkleiner met trapje. Volledig gemaakt van kunststof, daardoor is het makkelijk schoon te maken.

toilettrainer met trapje

✔️

Voordelen

 • Goedkoop
 • Makkelijk schoon te maken
 • Inklapbaar
 • Max. hoogte toilet: 43 cm

✒️

Beoordeling

7

Op zoek naar een wc trapje?

Veel ouders zoeken naar een wc trapje voor hun kind. Een los wc trapje tegen het toilet zetten is niet handig. Dit is niet stabiel en niet veilig. Een toilettrainer met wc trapje is een stuk veiliger.

 • Veilig
 • Makkelijk in gebruik
 • Comfortabel voor kind

Bovendien zet je deze met het grootste gemak op het toilet. Het wc trapje zit vast aan de toilettrainer. Daardoor hoef je alleen maar de toilet verkleiner op de wc bril te leggen.

Wc verkleiner zonder trapje

Een andere optie is om een wc verkleiner zonder trapje te kopen. Wij hebben ook getest wat de beste wc verkleiners zonder trapje zijn. Die vind je hier.

Alternatieve optie

Een alternatieve optie, voor als je echt een los trapje wil, is een wc krukje. Een wc krukje zet je makkelijk voor en onder het toilet. Met een wc krukje profiteer je bovendien zelf van gezonder toiletteren.

Maar voor kinderen biedt een toilettrainer met wc trapje meer voordelen en veiligheid. Wij raden daarom aan om een wc verkleiner met trapje te kopen. Gelukkig hebben wij de beste op een rij gezet.

Wat is de beste toiletverkleiner met trapje?

Of bekijk onze top 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *